افراد زیادی برای رفع موهای زائد خود راههای مختلفی را امتحان کردهاند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت دستگاههای گوناگون از بین بردن موهای زائد بسیار راحت شده است. یکی از روشهایی که طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است، لیزر موهای زائد با استفاده از دستگاه میباشد که این روش به صورت دائمی میباشد. از بین بردن موهای زاید یکی از متداولترین جراحیهای زیبایی میباشد که بعد از جوان سازی پوست و رفع چین و چروک؛ طرفداران زیادی دارد. لیزر با دستگاههای مختلفی صورت میگیرد و هر کدام کارایی خاص خود را دارد. این روش باعث کاهش دائمی و طولانی مدت رشد مجدد موهای زائد میشود و یک روش غیر تهاجمی است. لیزر به راحتی میتواند موهای زاید صورت و بدن را از بین ببرد و برای انواع پوست کارایی دارد. این روش درمانی در گذشته تنها بر روی افرادی با پوست روشن انجام میشد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاههایی ساخته شد که برای افرادی با پوست تیره نیز امکان پذیر میباشد. زمانیکه فرد از رشد بیش از اندازه موهای زاید خود ناراحت است به آسانی با این روش میتواند برای مدتی طولانی موهای زائد خود را از بین ببرد.
هر فردی ممکن است برای رهایی از موهای زائد خود به فکر چاره افتاده باشد. اما اینکه چه افرادی میتوانند از لیزر استفاده کنند قابل توجه میباشد. معمولا افرادی با پوست روشن و کلفت که موهای زاید آنها قهوهای و سیاه میباشد؛ بهترین گزینه برای لیزر موهای زائد میباشند. البته افرادی که دارای انواع پوست هستند؛ میتوانند برای رفع موهای زائد خود از لیزر استفاده کنند که هر نوع لیزر با دستگاه انجام میشود و ممکن است تفاوت تنها در مدت زمان انجام لیزر میباشد. ممکن است برخی افراد در یک جلسه لیزر؛ با یکبار ضربه تعداد زیادی پیاز موهای زائد از بین برود. بنابراین فرد میتواند قسمتهای بیشتری از سطح پوست خود را درمان کند. افرادی که در قسمت شانه؛ پشت؛ بازو و …. دارای موهای زائد به رنگ سیاه یا قهوهای هستند؛ لیزر روش مناسبی برای آنها میباشد. موهای پشت لب و چانه در صورتی که رنگ تیرهای داشته باشند برای لیزر مناسب میباشند. دقت کنید بهخاطر تفاوت الگوی رشد موها و تفاوت پوست افراد؛ لیزر برای افراد یکسان نمیباشد.
لازم است قبل از انجام لیزر؛ بیمار با پزشک متخصص مشاورهای انجام دهد و اطلاعاتی راجع به نکاتی که پزشک باید در جریان آن قرار گیرد؛ بازگو کند. هرگونه ابهام در مورد لیزر موهای زائد برای بیمار؛ ممکن است منجر به بروز مشکلاتی بعد از لیزر شود. پزشک باید در مورد نحوه لیزر و خطرات احتمالی پس از لیزر با بیمار صحبت کند و از انتظارات بیمار مطلع شود. بیمار قبل از انجام لیزر از مصرف خوشبو کننده بدن؛ عطر و هر چیزی که باعث حساسیت پوست میشود خودداری کند. دو هفته قبل از لیزر بیمار باید از موم انداختن؛ استفاده از رختخوابهای الیافی؛ گرفتن حمام آفتاب و ….. خودداری کند. مصرف برخی از داروها مانند آسپرین؛ مکملهای گیاهی که باعث زیاد شدن خونریزی میشود و استفاده از داروهای رقیق کننده خون جایز نیست. قبل از انجام لیزر موهای قسمت مورد نظر را حتما بتراشید. افرادی که برای صورت خود از محصولات لایه بردار استفاده میکنند؛ یک هفته قبل از انجام لیزر از این محصولات استفاده نکنند. استفاده کردن ازاین کرمها تاثیر لیزر را طولانی میکند.
فردی که برای لیزر مراجعه میکند نیازی به بستری شدن ندارد و میتواند بلافاصله پس از لیزر موهای زائد حرکت کند. لیزر مو در مقابله با روشهای دیگر مانند موم انداختن؛ شمع انداختن و …. ناراحتی و درد خیلی کمی دارد. احتمال اینکه پوست تغییر رنگدانه دهد و زخم شود بسیار کم است. سرعت درمان در قسمتهای بزرگ بدن بالا میباشد و سریع بهبود مییابد. در لیزر تحت هیچ شرایطی پوست درگیر نمیشود. انجام لیزر با توجه به اینکه کدام قسمت بدن صورت میگیرد؛ از چند دقیقه تا چند ساعت به طول میانجامد. در این روش بهبودی کامل پوست بستگی به رنگ پوست دارد و زمانی که صرف لیزر میشود نسبت به دیگر روشها بسیار کم است. هر چند اگر تعداد جلسات لیزر بیشتر باشد هزینه آن بالاتر میرود اما باز هم بهصرفه میباشد. چون این روش به طور دائمی میباشد؛ رشد موها بسیار کند است و مدت زمان لیزر تا دفعه بعد طولانی میباشد. اگر شما هزینه خرید یک ریش تراش؛ کرم مو بر؛ موم و سایر ابزاری که بهجای لیزر میخواهید از آن استفاده کنید را جمع بندی کنید؛ باز با توجه به مزایای لیزر؛ هزینه لیزر مناسبتر میباشد.
یکی از روشهای مناسب و بدون عوارض برای از بین بردن موهای زائد بدن؛ زگیل؛ خال و …. لیزر میباشد و پزشکان متخصص از این روش بهعنوان یک روش مفید و کارساز بهره میبرند. برخی از افراد تصور میکنند لیزر سرطانزا میباشد. در حالیکه این فکر کاملا اشتباه است. لازم به ذکر است که انرژی موجود در نور لیزر به صورت سطحی میباشد و بههیچ عنوان به عمق آن نفوذ نمیکند. دستگاههای لیزر به شکلی ساخته شدهاند که فقط پیاز مو را هدف میگیرند. پزشک متخصص با مهارت خود نور لیزر را به صورت مستقیم و طولانی مدت بر روی فولیکوهای پوست قرار نمیدهد. معمولا نفوذ لیزر تا ریشه مو میباشد و نفوذ بیشتری ندارد به طوریکه احتمال صدمه زدن به اندامهای داخلی بدن صفر میباشد. هر چند ممکن است برخی از افراد بهخاطر بیماریهایی که دارند و طول درمان طی میکنند؛ گزینه مناسبی برای لیزر موهای زائد نباشند. اما این به آن معنی نیست که لیزر موهای زائد افراد را به سرطان مبتلا میکند. روزانه افراد زیادی در کل دنیا برای از بین بردن موهای زائد به لیزر روی آوردهاند و تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر بیماری به وسیله لیزر ارائه نشده است.
با توجه به تیرگی و تراکم مو در هر فرد؛ تعداد جلسات لیزر متفاوت میباشد. تاثیر لیزر موهای زائد در افراد یکسان نیست. بررسی نشان از آن دارد که تعداد جلسات برای افراد مفید و مثمر ثمر بوده است و مقدار زیادی از موها دیگر رشد نکردهاند یا بسیار ضعیف و کرک مانند ظاهر شدهاند. معمولا یک جلسه لیزر برای درمان کافی نیست. زیرا اثر لیزر بر روی موهایی میباشد که در دوره رشد قرار دارند و بر روی موهای غیر فعال تاثیر ندارد. لازم است فرد برای رسیدن به نتیجه کامل و دقیق؛ برنامه زمانی لیزر خود را به طور منظم دنبال کند. در غیر این صورت باید از اول شروع کند. معمولا بعد از جلسه آخر حدود هفتاد الی هشتاد درصد موهای زائد به طور دائم و همیشگی از بین میروند. اگر میخواهید به طور کامل بدنی بدون مو داشته باشید در سال دو بار پوست خود را لیزر کنید. با توجه به دوره رشد موها و اینکه موها هر چهار هفته به مرحله فعال خود میرسند بهترین زمان برای انجام لیزر میباشد. انجام لیزر درد ندارد اما پس از پایان این روش ممکن است فرد علائمی مانند آفتاب سوختگی جزئی را احساس کند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی ساخت انواع دستگاههای لیزر در دنیا رو به پیشرفت میباشد. دستگاه لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارد. معمولا دستگاه لیزر دارای قابلیت تنظیم طول موج و انرژی لازم برای از بین بردن موهای زائد میباشد. کاربرد این دستگاه به گونهای است که با هر نوع مو و پوستی سازگاری دارد. دستگاه لیزر دارای نور و طول موج مخصوص به خود میباشد. اکثر دستگاهها دارای سیستم خنک کننده و کلینگ بسیار قوی میباشند و در هنگام لیزر از سوختن پوست جلوگیری میکند. برخی ازدستگاههای پیشرفته لیزر دارای سه طول موج میباشند و با توجه به نوع و رنگ مو تغییر فرکانس میدهد. به طور مثال اگر فرد دارای موهای نرم و روشن باشد یا پوست تیره و موهای ضخیمی داشته باشد این دستگاه با تعداد ارتعاشات مناسب برای مو و پوست فرد به راحتی موهای زائد را از بین میبرد. برخی از دستگاههای لیزر دارای تنظیماتی میباشد که برای پوست تیره نیز مناسب میباشد. لازم به ذکر است انتخاب کلینیک؛ متخصص با تجربه؛ انتخاب دستگاه لیزر توسط پزشک متخصص نقش مهمی در انجام لیزر موهای زائد شما را دارند. بنابراین دقت و نظم میتواند در این امر شما را یاری کند.
با توجه به مزایای زیادی که لیزر موهای زائد دارد؛ این امر میتواند دارای معایبی نیز باشد. با توجه به اینکه روند لیزر طولانی میباشد فرد برای انجام اینکار باید صبور باشد تا به نتیجه دلخواه برسد. معمولا بین هر جلسه لیزر چهار تا شش هفته زمان لازم است. هر چند در برخی موارد با توجه به نوع پوست و مو شرایط تغییر میکند. یکی از نکته های قابل توجه که بهعنوان معایب لیزر ذکر میشود؛ هزینه بالای آن نسبت به سایر روشهای از بین بردن موهای زائد میباشد. اما افراد زیادی اذعان دارند که لیزر کیفیت بالا و دوام بیشتری دارد. افراد باید برای انتخاب کلینیک و پزشک متخصص حساسیت به خرج داده و تحقیق کنند. زیرا انجام لیزر در کلینیک غیر معتبر و به دست افراد بیتجربه باعث مشکلات پوستی و ایجاد زخم بر روی پوست میباشد. در قسمتهای قبل در مورد تاثیر لیزر بر روی رنگ مو و پوستهای مختلف نکاتی ذکر شد و نتیجه لیزر برای افرادی که دارای پوست روشن و مو های تیره هستند؛ در زمان کمتر و در حالت بهتری صورت میگیرد. بنابراین تشخیص مو در افراد با پوست تیره کمی دشوار میباشد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب زمان بیشتری نیاز میباشد.
منبع: گل افشان آرایش